Carita Group - Better Care

Innovaatiot

Usein esitettyjä kysymyksiä

Kuinka kauan tuotekehitys tavallisesti kestää?

Tuotekehitykseen tarvittava aika riippuu useista muuttujista. Niitä ovat mm. tuotteen tekninen monimutkaisuus, tuotteen toiminnalliseen testaukseen tarvittava aika ja se, joudutaanko tuoteturvallisuutta erikseen jotenkin testaamaan.

Uuden lääkintälaitteen perusteknologian kehittämiseen tarvittava aika on tavallisesti neljä vuotta tai enemmän. Jos tuote kehitetään olemassa olevan teknologian pohjalta, kehittämisaika on yleensä alle kaksi vuotta. Me onnistumme tavallisesti tätä nopeammin. Olemme tehneet tuotekehitystyötä monta vuotta, meillä on hyvä tiimi ja toimiva yhteistyöverkosto yrityksemme ulkopuolella. Osaamme myös välttää tavalliset tuotekehitystyön virheet.

Missä yrityksenne T&K tehdään?
T&K –työ koordinoidaan ja usein myös tehdään Helsingin tehtaalla. Randomoidut kliiniset tutkimukset tehtiin aikanaan Kuopion yliopistollisessa keskussairaalassa. Olemme onnekkaita, koska Suomessa on muutama alaamme tunteva ammattikorkeakoulu ja yliopisto. Olemme toteuttaneet niiden kanssa useita kliinisiä tutkimuksia. Tutkimus- ja tuotekehitystyötä on tehty myös eräiden eurooppalaisten sairaaloiden kanssa mm. Espanjassa ja Sveitsissä.
Mistä saatte ideat uusiin tuotteisiin tai tuoteparannuksiin?

Kehitysideamme perustuvat tuotteidemme käyttäjien, kuten potilaiden ja hoitajien todellisiin tarpeisiin. Meillä on oma myyntiorganisaatio, se on iso etu. Yksi aluepäällikkömme tehtävistä on tehdä yhteistyötä T&K -tiimin kanssa. Markkinoilla toimivat aluepäällikkömme auttavat meitä ymmärtämään asiakkaiden muuttuvia tarpeita ja kehittämään ratkaisuja erilaisiin tarpeisiin. Ja koska me emme ole iso monikansallinen yritys, olemme joustavia ja voimme tarvittaessa reagoida nopeasti.

Millaisia odotuksia teillä on niche -tuotteidenne suhteen?

Aiomme myydä ainutlaatuisia niche -tuotteitamme sellaisille ulkomailla toimiville kumppaneille, joilla on markkina-alueellaan vahva asema ja jotka kykenevät viemään tuotteet markkinoille ja tarjoamaan niille tarvittavan teknisen ja vuokrapalvelun.

Missä tuotteenne valmistetaan?

Pääosa tuotteistamme valmistetaan tehtaallamme Helsingissä. Meillä on myös sopimusvalmistajia sekä Suomessa että muualla Euroopassa. Sopimusvalmistaja vastaa tavallisesti jostakin osakokonaisuudesta, mutta me vastaamme aina tuotteesta kokonaisuutena.