Carita Group - Better Care

Innovaatiot

Carital-ryhmän T&K

Tutkimus ja kehitys (T&K) ovat osa Carital –ryhmän DNA:ta. Terveydenhuoltoalan laitteiden kehittäminen voi tapahtua kahdella tavalla:

  • kehitetään täysin uusi laite
  • otetaan perustaksi olemassa oleva tuote ja tehdään siitä parempi

Carital –teknologia oli kehitettäessä – ja on vieläkin – ainutlaatuinen. Sen pohjalta kehitettiin ensin kliinisesti tutkittu Carital Optima ja sen jälkeen kokonainen minimipainepatjojen tuotevalikoima: OptimaJuve, OptimaProne, OptimaBario, Neo ja Opera. Onnistuimme, vaikka painehaavapatjat on yksi eniten kilpailtu lääkinnällisten laitteiden segmentti maailmassa. Vastaavasti kehitimme täysin uuden ja ainutlaatuisen Pro –tuotevalikoiman psykiatristen ja kehitysvammaisten potilaiden hoitoon. Omien kehitysresurssien avulla voimme kehittää parhaat mahdolliset tuotteet valitsemiimme segmentteihin ja viedä ne myös kansainvälisille markkinoille.

Olemme myös oleellisesti parantaneet jo olemassa olevia tuotteita. Esimerkkinä olkoon terveydenhuollon käytössä olevat vaahtomuovipatjat joita on ollut markkinoilla jo vuosikymmeniä ja monet yritykset valmistavat niitä. Valitettavasti asiakkailla ei kuitenkaan ole kunnon käsitystä siitä, millainen vaahtomuovipatja olisi terveydenhuollon käytössä toimiva. Euroopan jaYhdysvaltojen painehaavayhdistykset (EPUAP ja NPUAP) olivat toki ottaneet käyttöön nimityksen ”korkealuokkainen vaahtomuovipatja”. Sillä tarkoitettiin patjaa, joka toimii hyvin keskinkertaisen riskin potilaan hoidossa. Kukaan ei kuitenkaan ollut määritellyt, mitä sillä todella tarkoitetaan.

Siksi me – yhdessä asiantuntijoiden ja parhaiden vaahtovalmistajien kanssa – ensin määrittelimme ja julkaisimme “korkealuokkaisen vaahtomuovipatjan” kriteerit (Ostonomy Wound Management, 2015;61(2):38–46). Tämän jälkeen päätimme, että yrityksemme valmistaa jatkossa vain julkaistut kriteerit täyttäviä vaahtomuovipatjoja kuten Eko ja TergoSafe. Ne ovat tällä hetkellä johtavia tuotteita Suomen markkinoilla.